Tarçınlı Çörek Tarifi
Tarçınlı Çörek tarifi: Tarçınlı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Tarçınlı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 2 adet yumurta
- 3,5 su bardağı un (kıvamına göre)
Arası İçin:
- 6 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 su bardağı esmer şeker
- 1 paket vanilya
- 8 yemek kaşığı şeker
- 6 yemek kaşığı su
Tarçınlı Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için mayayı, esmer şeker ve biraz süt ile eriyene kadar karıştırın.
- Derin bir kapta hamur için gerekli tüm malzemeleri ve mayayı karıştırın. Yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurun.
- Hamurun üzerini örtüp, dinlendirin.
- Arası için yumuşamış tereyağı esmer şeker ve tarçını mikser ile kremamsı kıvam alana kadar çırpın. Tereyağını eritmeden kullanın.
- Hamuru çok ince olmayacak şekilde açın. Arasına tarçınlı karışını eşit şekilde yayın.
- Hamuru rulo haline getirin ve 16 eşit parçaya bölün.
- Çörekleri aralıklı şekilde pişirme kağıdı serili tepsiye dizin ve üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Tarçınlı Çörek tarifinin püf noktası nedir?
Mayayı şeker ve süt ile açıp kullanmanız mayalanma işlemini hızlandıracaktır. Dilerseniz üzerine pudra şekeri, vanilya ve su kullanarak bir krema yapabilirsiniz.