Tarçınlı Çörek Tarifi
Tarçınlı Çörek tarifi: Tarçınlı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet büyük boy
Tarçınlı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 450 gram beyaz un
- 50 gram tam buğday unu
- 40 gram esmer şeker (alternatifler olabilir)
- 1/2 paket instant maya
- 1 adet yumurta
- 260 gram süt
- 100 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
İç harcı için:
- 3 gram tuz
- 1 büyük çay bardağı kuru üzüm (veya gün kurusu kayısı)
- 8 adet medine hurması
- 30 gram tereyağı
Üzerine:
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı pekmez
Tarçınlı Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Un, seker, maya ve tuzu bir kapta karıştırın.
- Oda sıcaklığındaki süt, yumurta ve yumusamış tereyağını kuru malzemelerin içine ekleyin.
- Hamur biraz toparlandıktan sonra tezgaha alıp güzelce yoğurun.
- Mayalandıracağınız kaba alın, üzerini hava almayacak şekilde kapatıp mayalanması için yaklaşık 1 saat kadar bekletin.
- Mayalanma süresinin sonuna doğru hurma ve kuru uzumu sıcak suya alın.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını çekirdeklerini çıkardığınız hurma ve kuru üzümlerle birlikte robota atın.
- Homojen bir hal alana kadar çekin.
- Hamuru çok az unladığınız tezgaha alın. Yarım cm kalınlığında dikdörtgen seklinde açın.
- Hazırladığınız dolguyu hamurun üzerine bir spatula yardımıyla yayın.
- Hamurun bir kosesinden baslayarak rulo yapin, 12-16 parca olacak şekilde kesin.
- 180°de yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Tarçınlı Çörek tarifinin püf noktası nedir?
Büyük rulolar için hamuru 12 parçaya kesebilirsiniz, ama küçük çöreklerinizin olmasını istiyorsanız 16 parça ideal olacaktır. Çöreklerinizi tüketirken birer yemek kaşığı tahin-pekmez karışımı ile taçlandırabilirsiniz.