Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi

Tarçınlı Cevizli Kurabiye

Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi

Tarçınlı Cevizli Kurabiye tarifi: Tarçınlı Cevizli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Cevizli Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tarçınlı Cevizli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 5 çay bardağı un (yaklaşık 2,5 su bardağı)
  • 6 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
  • 2 çay bardağı pudra şekeri

Tarçınlı Cevizli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle 2 çay bardağı pudra şekerinin 1 çay bardağını ayrı bir tabağa alıyor. İçerisine 5 çay kaşığı tarçın ekliyoruz. Bu karışımı şimdilik bir kenara bırakıyoruz.
  • Karıştırma kabına kalan 1 çay bardağı pudra şekerini ve diğer tüm malzemeleri alıyoruz. Güzelce yoğuruyoruz. Ele yapışmayan ancak yumuşacık bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar alıp yuvarlayarak tepsiye diziyoruz.
  • 160 derece fanlı ayarlanmış fırında 20 dakikaya yakın pişiriyoruz. Kurabiyelerin çok hafif beyaz rengini kaybetmesi gerekiyor ancak kesinlikle kızarmaması gerekir. En son üstüne ilk başta kenara ayırdığımız pudra şekerli karışımı döküyoruz. Afiyet olsun.

Tarçınlı Cevizli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Hamurun kıvamının yumuşak olması çok önemli. Bunun yanı sıra kurabiyeler fırında asla kızarmamalı ancak bem beyaz da kalmamalı bu noktayı tutturmak için fırını açmadan ara ara kontrol etmek gerekir.

Tarçınlı Cevizli Kurabiye tarifi için servis önerisi

Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025