Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi
Tarçınlı Cevizli Kurabiye tarifi: Tarçınlı Cevizli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Cevizli Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Tarçınlı Cevizli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram  margarin veya tuzsuz tereyağı
- 1 çay bardağı  ayçiçek yağı
- 5 çay bardağı  un (yaklaşık 2,5 su bardağı)
- 6 çay kaşığı  tarçın
- 2 çay kaşığı  kabartma tozu
- 1 paket  vanilya
- 1 su bardağı  ceviz içi (ince çekilmiş)
- 2 çay bardağı  pudra şekeri
Tarçınlı Cevizli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle 2 çay bardağı pudra şekerinin 1 çay bardağını ayrı bir tabağa alıyor. İçerisine 5 çay kaşığı tarçın ekliyoruz. Bu karışımı şimdilik bir kenara bırakıyoruz.
- Karıştırma kabına kalan 1 çay bardağı pudra şekerini ve diğer tüm malzemeleri alıyoruz. Güzelce yoğuruyoruz. Ele yapışmayan ancak yumuşacık bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar alıp yuvarlayarak tepsiye diziyoruz.
- 160 derece fanlı ayarlanmış fırında 20 dakikaya yakın pişiriyoruz. Kurabiyelerin çok hafif beyaz rengini kaybetmesi gerekiyor ancak kesinlikle kızarmaması gerekir. En son üstüne ilk başta kenara ayırdığımız pudra şekerli karışımı döküyoruz. Afiyet olsun.
Tarçınlı Cevizli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Hamurun kıvamının yumuşak olması çok önemli. Bunun yanı sıra kurabiyeler fırında asla kızarmamalı ancak bem beyaz da kalmamalı bu noktayı tutturmak için fırını açmadan ara ara kontrol etmek gerekir.
Tarçınlı Cevizli Kurabiye tarifi için servis önerisi
 Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.