Tarçın Soslu Ayva Tatlısı Tarifi
Tarçın Soslu Ayva Tatlısı tarifi: Tarçın Soslu Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçın Soslu Ayva Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1.5 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Tarçın Soslu Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet ayva
- 1 adet limonun suyu
- 1 litre su (ayvaların kararmasını önlemek için kullanacağız)
- 2 adet çubuk tarçın
- 10 adet karanfil
- 3 adet ayvanın çekirdekleri
- 6 kahve fincanı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
Tarçın Sos İçin:
- 200 ml. krema
- 2 tatlı kaşığı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilin
Üzeri için:
- 6 yemek kaşığı kaymak
- 1 tatlı kaşığı file badem
- 1 tatlı kaşığı antep fıstığı içi
Tarçın Soslu Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bir kapta 1 litre su ve 1 adet limonun suyunu birleştirin.
- Ayvaları ortadan ikiye bölüp çekirdek kısmını kaşık yardımıyla çıkarıp, çekirdekleri bir kenara alın.
- Ayvaların dış kabuğunu soyup, ayvaları limonlu suya koyup kararmaması için bekletin.
- Tüm ayvaları limonlu sudan çıkarıp, tencereye dizin.
- Her ayvanın üzerine 1 kahve fincanı toz şeker ilave edin.
- Tarçın, karanfil ve ayva çekirdeklerini de ekledikten sonra 1,5 su bardağı suyu ekleyip kapağını kapatın ve orta ateşte pişmeye bırakın.
- Köpüklenerek kaynamaya başlayınca altını kısın ve çekirdekler ayvalara kırmızı rengini verene ve yumuşayana kadar pişirin.
- Suyu jöle kıvamını alıp, ayvalar kırmızı renk olunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Bir sos tenceresinde krema, esmer şeker, vanilin ve tarçını karıştırıp kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynayan sosu 5 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan ayvaların üzerine 1 yemek kaşığı kaymak, tarçın sos ve file badem, antep fıstığı gezdirerek servis edin.