Tarator Sos Tarifi
Tarator Sos tarifi: Tarator Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Tarator Sos nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 küçük kavanoz
Tarator Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 dilim bayat ekmek içi
- 6 yemek kaşığı ceviz içi
- 8 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 10 dal dereotu (arzuya göre)
Tarator Sos tarifi nasıl yapılır?
- Bilhassa kalamar tavanın en yakın arkadaşı olan tarator sosu hazırlamak için; bayat ekmek içini küçük bir kaba ufalayın. Kabuk kısımlarını kullanmayın.
- Ekmek kırıntılarını ceviz içiyle birlikte mutfak robotunda çekin.
- Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, taze sıkılmış limon suyu, süzme yoğurt ve tuz ile karıştırdıktan sonra dinlenmesi için buzdolabında bekletin.
- Buzdolabında bekleyen ve kıvam alan tarator sosu, sıcak başlangıçların yanında ya da dip sos olarak arzuya göre incecik kıyılmış dereotu eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Tarator Sos tarifinin püf noktası nedir?
Tarator sosun yapımında yoğun kıvamda olan süzme yoğurt yerine mayonez de kullanabilirsiniz.Farklı ve daha aromalı bir tarator sos hazırlamak için; ince kıyılmış kapari ya da kornişon turşusu ekleyebilirsiniz. 1 kavanoz 6 porsiyon olarak hesaplanmıştır.