Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tarak Tatlısı Tarifi

Tarak Tatlısı

Tarak Tatlısı Tarifi

Tarak Tatlısı tarifi: Tarak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tarak Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tarak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un (Aldığı Kadar)

İç Malzemesi İçin:

  • 1 kase ceviz

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Tarak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye alın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 10 dakika kadar daha kaynatın. Limon suyunu sıkıp altını kapatın.
  • Hamuru için: Bütün malzemeleri yoğurma kabına alın ve kontrollü br şekilde unu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekilde açın. İçine ceviz koyarak tarak yardımıyla şekli verin.
  • Pişirme kağıdı serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan 2 dakika sonra şerbeti ilave edin.
  • Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025