Tarak Tatlısı Tarifi
Tarak Tatlısı tarifi: Tarak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tarak Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Tarak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un (Aldığı Kadar)
İç Malzemesi İçin:
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Tarak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye alın.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 10 dakika kadar daha kaynatın. Limon suyunu sıkıp altını kapatın.
- Hamuru için: Bütün malzemeleri yoğurma kabına alın ve kontrollü br şekilde unu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekilde açın. İçine ceviz koyarak tarak yardımıyla şekli verin.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan 2 dakika sonra şerbeti ilave edin.
- Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.