Tapenade Soslu Hellim Salatası Tarifi
Tapenade Soslu Hellim Salatası tarifi: Tapenade Soslu Hellim Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Tapenade Soslu Hellim Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Tapenade Soslu Hellim Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Salata İçin:
- 4-5 adet  hellim peyniri
- 1/3 çay bardağı  sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı  pesto sos
- 1 adet  kapya biber
- 4-5 adet  cherry domates (arzuya göre kırmızı ve sarı renkli
- 1 adet  salatalık
- 1 çay bardağı  mısır
- 200 gram  yeşillik karışımı (nane, yeşil soğan, roka, rakule, akdeniz yeşilliği)
Tapenade Sos İçin:
- 10-15 adet  siyah zeytin
- 8-10 adet  kapari
- 1 dal  taze biberiye
- 1 dal  taze kekik
- 1 diş  sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı  zeytinyağı (yeteri kadar)
- 1/10 bağ  maydanoz
- 5 gram  limon suyu
- 3 gram  karabiber
Tapenade Soslu Hellim Salatası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak pesto sosunu sıvı yağ ile biraz çırparak açın. Ardından hellim peynirleri bu pesto sosuna az bula ve kızmış tavada alt üst edin.
- Bir kap içerisinde hazırlanan yeşillik karışımının içine kırmızı ve sarı çeri domateslerini bölerek ekleyin ardından salatalığı alacalı soyun ve macedonia doğrayın karışıma ekleyin.
- Kapya biberi vichy (halka) doğrayın karışımın içine ilave edin ve salatayı karıştırıp servis tabağına alın.
- Sos için: İlk olarak siyah zeytini püre haline getirin daha sonra diğer malzemeleri brunoise (en küçük şekilde) doğrayın ve zeytin ile zeytinyağı karışımına ekleyin.
- Tabağın üzerine biraz mısır dökün ve hellim peyniri üzerine koyun ardından tapenade sosunu biraz sulandırın ve dökün. Son olarak tabağınızı süsleyin. Afiyet olsun.
Tapenade Soslu Hellim Salatası tarifinin püf noktası nedir?
Pesto sosu sıvı yağ ile açmalısınız. Peynirleri tavada çok fazla kızartmayın. Tavayı kızdırın altını kapatın ve peynirleri alt üst edip servis tabağına alın. Zeytini iyi ezmelisiniz. Tapenade sos akışkan bir sostur bu yüzden kıvamını ve yağını iyi ayarlayın.