Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tantuni Tarifi

Tantuni

Tantuni Tarifi

Tantuni tarifi: Tantuni için gerekli malzemeler nelerdir? Tantuni nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tantuni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet tandır lavaşı
  • 400 gram dana kontrfile (ince doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı pamuk yağı
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1/4 demet maydanoz (isteğe göre)
  • 2 adet domates (isteğe göre)
  • 1 adet soğan (isteğe göre)

Tantuni tarifi nasıl yapılır?

  • Etleri varsa fazla yağlı kısımlarını temizleyip ince dilimler halinde doğrayın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ilavesiyle suyunu çekene kadar haşlayın.
  • Wok ya da sac tavayı ocakta kızdırın. Pamuk yağını tavaya dökün ve haşlamış olduğunuz etleri de üzerine ilave edin. Toz biberi de ekleyerek karıştırın. Suyu yavaş yavaş ilave ederek, suyunu çekene kadar pişirim.
  • Pişen tantuniyi sandviç ekmeği ve lavaşın içerisine yerleştirin. İsteğe göre doğranmış domates, soğan ve maydanoz ilavesi yapın. Afiyetle tüketin!

Tantuni tarifinin püf noktası nedir?

Pişirme sırasında saca arada bir eklenen su ya da et suyunun amacı,  sacın sıcaklığını kontrol etmek ve tantuninin sarılacağı ekmeği yumuşatmak için buhar sağlamaktır.Önceden dinlendirilmiş et kullanmayı tercih edebilir, et suyu yerine aralarda çok az miktarda su ekleyerek de ocağı ateşleyebilirsiniz.Önceden ısıtılmış wok tava yerine tantuni yapımında sac tava kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Tantuni tarifi için servis önerisi

Sumak ilaveli kuru soğan salatası olmadan da tantuniyi incecik kıyılmış maydanoz ilavesiyle servis edebilir, domatesleri kısa süre pişirmeden de tantuniye ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025