Tantuni Tarifi
Tantuni tarifi: Tantuni için gerekli malzemeler nelerdir? Tantuni nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet orta boy
Tantuni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram tavuk
- 4 adet lavaş
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1/2 su bardağı su
- 2 tutam maydanoz
- 3 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tantuni tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk etimizi ince bir şekilde doğrayalım.
- Geniş bir tavaya sıvı yağımızı alalım ve ısıtalım. Isınan tavamıza etimizi ekleyelim ve kavurmaya başlayalım.
- Etlerimiz kavrulurken yarım su bardağı suya sumak ve isotumuzu ekleyelim.
- Etimiz kavrulduktan sonra tereyağı ve tuzumuzu ekleyelim.
- İsotlu ve sumaklı suyu arada üzerine dökün ve eti karıştırın.
- Soğanı piyazlık şekilde doğrayıp yarım çay kaşığı tuz ve yarım tatlı kaşığı isot ile karıştıralım.
- Domatesi de küçük bir şekilde küp küp doğrayalım.
- Pişen etimizin yağına lavaşlarımızı bandıralım ve lezzetlendirelim.
- Etlerimizi, soğanımızı ve domateslerimizi de lavaşlara eşit miktarda aktardıktan sonra kısa kenarlarını içe katlayıp dürüm yapalım.
- İsteğe göre tabak sunumu da yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Kolay gelsin.