Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tantuni Tarifi

Tantuni

Tantuni Tarifi

Tantuni tarifi: Tantuni için gerekli malzemeler nelerdir? Tantuni nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tantuni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram tavuk
  • 4 adet lavaş
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1/2 su bardağı su
  • 2 tutam maydanoz
  • 3 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tantuni tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk etimizi ince bir şekilde doğrayalım.
  • Geniş bir tavaya sıvı yağımızı alalım ve ısıtalım. Isınan tavamıza etimizi ekleyelim ve kavurmaya başlayalım.
  • Etlerimiz kavrulurken yarım su bardağı suya sumak ve isotumuzu ekleyelim.
  • Etimiz kavrulduktan sonra tereyağı ve tuzumuzu ekleyelim.
  • İsotlu ve sumaklı suyu arada üzerine dökün ve eti karıştırın.
  • Soğanı piyazlık şekilde doğrayıp yarım çay kaşığı tuz ve yarım tatlı kaşığı isot ile karıştıralım.
  • Domatesi de küçük bir şekilde küp küp doğrayalım.
  • Pişen etimizin yağına lavaşlarımızı bandıralım ve lezzetlendirelim.
  • Etlerimizi, soğanımızı ve domateslerimizi de lavaşlara eşit miktarda aktardıktan sonra kısa kenarlarını içe katlayıp dürüm yapalım.
  • İsteğe göre tabak sunumu da yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Kolay gelsin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025