Tane Tane Dökülen Şehriyeli Pilav Tarifi
Tane Tane Dökülen Şehriyeli Pilav tarifi: Tane Tane Dökülen Şehriyeli Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Tane Tane Dökülen Şehriyeli Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tane Tane Dökülen Şehriyeli Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
Tane Tane Dökülen Şehriyeli Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçleri bol su ile yıkadıktan sonra minimum 2 saat ılık suda bekletin. Pirinçleri, suyu beyazlaşana kadar yıkayıp süzün. Bir pilav tenceresinde tereyağını erittikten sonra zeytinyağını ekleyin.
- Şehriyelerin rengi koyulaşınca, üzerine pirinçleri ilave edip 3-4 dakika kavurun.
- Son olarak, pilav ve şehriyelerin üzerine sıcak su ve tuzu ilave edip, bir tahta kaşık yardımıyla güzelce karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
- Pilav tamamen suyunu çekince ocağın altını kapatın ve tencerenin üzerine bir kağıt havlu serip tekrar kapağını kapatarak pilavınızı dinlendirin.
- Pilavınız biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tane Tane Dökülen Şehriyeli Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Pirinçleri saydamlaşana kadar kavurmaya özen gösterin. Rengi için mutlaka limon suyu ve toz şeker kullanın.