Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tandoori (Tandırda) Tavuk Tikka Tarifi

Tandoori (Tandırda) Tavuk Tikka

Tandoori (Tandırda) Tavuk Tikka Tarifi

Tandoori (Tandırda) Tavuk Tikka tarifi: Tandoori (Tandırda) Tavuk Tikka için gerekli malzemeler nelerdir? Tandoori (Tandırda) Tavuk Tikka nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tandoori (Tandırda) Tavuk Tikka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Marinasyon karışımı için:

  • 200 gram tavuk but
  • 5 gram taze zencefil
  • 5 gram taze sarımsak
  • 5 gram kırmızı toz biber

Baharatlı sosu için:

  • 200 gram süzme yoğurt
  • 10 gram garam masala baharatı
  • 10 gram taze kişniş

Salatası için:

  • 30 gram salatalık
  • 30 gram çin marulu
  • 5 gram taze sıkılmış limon suyu
  • 5 gram balsamik sirke
  • 10 ml. kırmızı şarap sirkesi

Naan ekmeği için:

  • 25 gram un
  • 10 gram su
  • 3 gram maya

Tandoori (Tandırda) Tavuk Tikka tarifi nasıl yapılır?

  • Deri kısımlarını ayıkladığınız tavuk butları iri parçalar halinde doğrayın.
  • Tavuk butlarını; kabuğunu soyduktan sonra rendelediğiniz taze zencefil, küçük parçalar halinde kesilmiş taze sarımsak ve kırmızı toz biberle marine edip bir saat kadar bekletin.
  • Süzme yoğurdun içine garam masala baharatı ve taze kişniş kattıktan sonra karıştırın.
  • Naan ekmeği için; elenmiş un, su ve mayayı derin bir karıştırma kabında karıştırdıktan sonra yoğurup 30 dakika kadar mayalandırın.
  • Mayalandırma işleminin sonrasında merdane yardımıyla el büyüklüğünde açtığınız Hint ekmeklerini, önceden kızdırılmış tandoori fırınının kenar kısımlarına yapıştırarak pişirin.
  • Marine edilmiş tavuklarla süzme yoğurtlu karışımı harmanlayın. Şişlere dizdiğiniz tavukları önceden ısıtılmış tandoori fırınında 18-20 dakika kadar pişirin.
  • Tavukların servisinde yer vereceğiniz salata için; bol suda yıkadıktan sonra salata kurutucusundan geçirdiğiniz Çin marulu ve salatalık kabuklarını jülyen şeklinde doğrayın.
  • Balsamik sirke, taze sıkılmış limon suyu ve kırmızı şarap sirkesiyle sosladığınız salataya servis tabağında yer verin.
  • Fırından çıkan naan ekmeğini servis tabağına alın. Üzerine soslandıktan sonra şişte pişen tavuk but parçalarını dizin. Sıcak olarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Tandoori (Tandırda) Tavuk Tikka tarifinin püf noktası nedir?

Tandoori adı verilen topraktan yapılma tandır fırınları evlerde olmadığı için şişe dizili tavuk etlerini, yağlı kağıt üzerinde fırında pişirebilirsiniz.Aynı şekilde naan ekmeklerini üzerleri kızarıp hafif kabarana kadar fırınlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025