Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Ölçülü Un Helvası Tarifi

Tam Ölçülü Un Helvası

Tam Ölçülü Un Helvası Tarifi

Tam Ölçülü Un Helvası tarifi: Tam Ölçülü Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Ölçülü Un Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Ölçülü Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı sıvı yağ (200ml'lik klasik su bardağı)
  • 125 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
  • 3,5 su bardağı un (200ml'lik klasik su bardağı)
  • 1,5 su bardağı su (200ml'lik klasik su bardağı)
  • 1,5 su bardağı toz şeker (200ml'lik klasik su bardağı)
  • 4 yemek kaşığı badem kırığı

Tam Ölçülü Un Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kapta 1,5 su bardağı şeker ve suyu karıştırın.
  • Geniş bir tavada sıvı yağ ve tereyağını (dilerseniz margarin) eritin.
  • Eriyen yağların üzerine unu ilave edin ve kokusu çıkıp esmer renk alana kadar tahta kaşık ile kavurun.
  • Esmerleşen un ve yağ karışımının üzerine bir kapta karıştırdığınız şeker ve su karışımını yavaşça ilave edin. Bu esnada hızlıca karıştırmaya özen gösterin.
  • Badem kırıklarını da içerisine ilave edin ve karıştırın. Badem kırıklarını dilerseniz içerisine eklemeyip, servis esnasında üzerine de serpiştirebilirsiniz.
  • Bu şekilde 3 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.
  • 10 dakika bu şekilde dinlendirdikten sonra dilediğiniz şekli verip, dilerseniz üzerilerine badem ekleyip , servis edebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025