Tam Ölçülü Un Helvası Tarifi
Tam Ölçülü Un Helvası tarifi: Tam Ölçülü Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Ölçülü Un Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tam Ölçülü Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı sıvı yağ (200ml'lik klasik su bardağı)
- 125 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
- 3,5 su bardağı un (200ml'lik klasik su bardağı)
- 1,5 su bardağı su (200ml'lik klasik su bardağı)
- 1,5 su bardağı toz şeker (200ml'lik klasik su bardağı)
- 4 yemek kaşığı badem kırığı
Tam Ölçülü Un Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Bir kapta 1,5 su bardağı şeker ve suyu karıştırın.
- Geniş bir tavada sıvı yağ ve tereyağını (dilerseniz margarin) eritin.
- Eriyen yağların üzerine unu ilave edin ve kokusu çıkıp esmer renk alana kadar tahta kaşık ile kavurun.
- Esmerleşen un ve yağ karışımının üzerine bir kapta karıştırdığınız şeker ve su karışımını yavaşça ilave edin. Bu esnada hızlıca karıştırmaya özen gösterin.
- Badem kırıklarını da içerisine ilave edin ve karıştırın. Badem kırıklarını dilerseniz içerisine eklemeyip, servis esnasında üzerine de serpiştirebilirsiniz.
- Bu şekilde 3 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.
- 10 dakika bu şekilde dinlendirdikten sonra dilediğiniz şekli verip, dilerseniz üzerilerine badem ekleyip , servis edebilirsiniz.