Tam Ölçülü Tuzlu Kurabiye Tarifi
Tam Ölçülü Tuzlu Kurabiye tarifi: Tam Ölçülü Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Ölçülü Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 tepsi
Tam Ölçülü Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 175 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı mahlep
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı çörek otu
Tam Ölçülü Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağı ve yumurtayı mikserle çırpın.
- Ardından mahlep, sirke, kabartma tozu, tuz ve toz şekeri de ekleyerek yeniden karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar alın ve rulo şekline getirin.
- Bıçak yardımıyla 2 parmak genişliğinde kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serperek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrollü şekilde 15 - 20 dakika kadar pişirin.
- Ardından fırından alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!