Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi
Tam Ölçülü Şekerpare tarifi: Tam Ölçülü Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Ölçülü Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet
Tam Ölçülü Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 2 adet yumurta
- 2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 2 büyük su bardağı su
- 2 büyük su bardağı şeker
- 2 damla limon suyu
- 2 avuç fındık
Tam Ölçülü Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şeker, su ve limonu tencereye alıp 5 dakika kaynatalım. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Hamur için 1 tane yumurta beyazını dışarı ayıralım. Un hariç tüm malzemeleri karıştıralım. 1 bardak undan sonrasını kontrollü ekleyelim. Hamur yumuşak bir kurabiye hamuru kıvamında olmalı.
- Hamuru yoğurduktan sonra tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp üzerlerine fındık batıralım.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 170 derecede iyice kızarana kadar pişirelim. Şekerpareler fırından çıkınca oda sıcaklığındaki şerbeti üzerlerine gezdirelim. Şerbetini güzelce çekince servis edelim. Afiyetler olsun!
Tam Ölçülü Şekerpare tarifinin püf noktası nedir?
Şerbeti oda sıcaklığına getirmemiz çok önemli, hamur yumuşak olduğu için şerbetin sıcak olması halinde tatlı hamurlaşabilir. Yoğurduğumuz hamurun yumuşak olmasına özen gösterelim, unu çok kontrollü ekleyelim. Şerbetledikten sonra ilk bir saat içerisinde tatlıları yerlerinden oynatmalayalım, tatlılarımız parçalanabilir.
Tam Ölçülü Şekerpare tarifi için servis önerisi
Tatlımızı muhakkak dinlendirelim. Bekledikçe lezzeti katlanacaktır. Dilerseniz bir top dondurma, çekilmiş fıstık veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.