Tam Ölçülü San Sebastian Cheesecake Tarifi
Tam Ölçülü San Sebastian Cheesecake tarifi: Tam Ölçülü San Sebastian Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Ölçülü San Sebastian Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Tam Ölçülü San Sebastian Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet büyük boy yumurta
- 800 gram taze peynir
- 500 gram krema
- 320 gram toz şeker
- 50 gram un
Tam Ölçülü San Sebastian Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Peyniri krema kıvamında olucak şekilde çırpın. Makine kullanmayın. Çırpıcı ile çırpın.
- Krema kıvamına gelen peynire şekeri ekleyip şeker eriyinceye kadar çırpmaya devam edin.
- Daha sonra içine teker teker yumurtaları ekleyip çırpın.
- Kremayıda ekleyip çırptıktan sonra unu içine eleyerek koyun topak kalmayacak şekilde karıştırın.
- Kalıbınızın içine yağlı kağıdı yerleştirin. Düzgün olmasına gerek yok.
- Fırınınızı iyice ısıtın. 220 derecede fırının orta katında 20 dakika pişirin. Üzerinin kızarıklığı yeterli gelmezse bir üst kata alıp 5 dakika daha pişirebilirsiniz.
- Cheesecakeinizin sallanmasını pişmemiş sanmayın. Fırından çıkarıp oda sıcaklığına geldiğinde dolaba koyup 1 gece bekletin. Ertesi gün afiyetle yiyebilirsiniz.
Tam Ölçülü San Sebastian Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Mikser kullanılmamalı. Yumurtalar birer birer eklenip çırpılmalı.Hunharca çırpmayın cheesecakeinize nazik olun :) Kesinlikle 1 gece dolapta bekletin.