Tam Ölçülü Peynirli Poğaça Tarifi
Tam Ölçülü Peynirli Poğaça tarifi: Tam Ölçülü Peynirli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Ölçülü Peynirli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Tam Ölçülü Peynirli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta beyazı
- 6 su bardağı un
İçi için:
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı susam
Tam Ölçülü Peynirli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Ilık sütü, toz şekeri ve mayayı yoğurma kabına alın ve çırpma teliyle maya eriyene kadar çırpın. Daha sonra tuzu, yumurta beyazını ve sıvı yağı da ekleyip tekrar çırpın.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşacık ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru 7 dakika yoğurun
- . Yoğurduğunuz hamurun üstünü güzelce örtün ve ılık bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanmış hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın.
- Avuç içinizle biraz açıp içine peynir koyarak ikiye katlayıp kenarlarına parmaklarınızla iyice bastırarak yapıştırın. İyice bastırmazsanız pişerken açılırlar.
- Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin ve bu şekilde de yarım saat daha mayalandırın. Mayalanmış poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından alın ve ılık olarak servis edin. Afiyetler olsun!