Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Ölçülü Pamuk Kek Tarifi

Tam Ölçülü Pamuk Kek

Tam Ölçülü Pamuk Kek Tarifi

Tam Ölçülü Pamuk Kek tarifi: Tam Ölçülü Pamuk Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Ölçülü Pamuk Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Ölçülü Pamuk Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 - 3,5 su bardağı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 1 çay bardağı kırmızı meyve

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Tam Ölçülü Pamuk Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları bir kabın içerisine kırın. Üzerine toz şekeri ekleyerek güzelce çırpın.
  • Ardından sıvı yağı ve sütü de ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyin. Nişastayı eleyerek ilave edin ve spatula yardımıyla malzemelerin içerisine yedirin. Nişastadan 1 yemek kaşığı kadar ayırın.
  • Ayırdığınız nişastayı kırmızı meyveler ile harmanlayın ve harcın içerisine ilave edip spatula ile karıştırın.
  • Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına harcı aktarın ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırına verin. Yaklaşık 40-50 dakika arası bir süre boyunca pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirin ve üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Tam Ölçülü Pamuk Kek tarifinin püf noktası nedir?

Kırmızı meyveleri nişasta ya da unla harmanlamak dibe çökmelerine engel olacaktır. Kekinizi un yerine nişasta ile yapmak ona daha pamuksu bir doku kazandıracak. İçerisine kırmızı meyve yerine taze ya da kuru meyveler, damla çikolata ilave edebilir, limon ya da portakal kabuğu rendesi de ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz. Nişastayı azar azar ilave ederek nişasta miktarını ayarlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025