Tam Ölçülü Mayasız Poğaça Tarifi
Tam Ölçülü Mayasız Poğaça tarifi: Tam Ölçülü Mayasız Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Ölçülü Mayasız Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
18 adet
Tam Ölçülü Mayasız Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı sirke
- 2 adet yumurta beyazı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un
İçi için:
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı susam
Tam Ölçülü Mayasız Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir yoğurma kabına margarini, yoğurdu, sıvı yağı, sirkeyi,yumurta beyazlarını ve tuzu koyup güzelce karıştırın.
- Ardından üstüne kabartma tozunu ekleyin ve unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun
- Yoğurduğunuz hamuru ikiye ayırın, her bir bezeyi yaklaşık 1 cm kalınlığında olacak şekilde açın, bir bıçak yardımıyla açtığınız her bir yuvarlağı 9 adet üçgen elde edecek şekilde kesin.
- Her bir üçgenin geniş kenarına bir miktar beyaz peynir koyun ve rulo şeklinde sarın.
- Hazırladığınız her bir hamuru, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin
- Hazırladığınız poğaçaların üstüne yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Ilık ya da soğuk olarak servis edin.
Tam Ölçülü Mayasız Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
İsterseniz içerisine peynir koymadan sade olarak da yapabilirsiniz, ya da istediğiniz başka malzemelerle de iç harcını değiştirebilirsiniz. Pişirme süresi fırınınıza göre farklılık gösterebilir. İçerisindeki un miktarı, kullandığınız unun markasına göre değişebilir.