Tam Ölçülü Fırın Sütlaç Tarifi
Tam Ölçülü Fırın Sütlaç tarifi: Tam Ölçülü Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Ölçülü Fırın Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tam Ölçülü Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı kırık pirinç
- 1 litre süt
- 1 su bardağı (tepeleme) şeker
- 1 kahve fincanı mısır nişastası
- 1 adet yumurt sarısı
- 1 aldığı kadar kaynar su
- 2 su bardağı su
Tam Ölçülü Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçleri güzelce yıkıyoruz, suda bekletiyoruz daha sonra 2 bardak suyla pirinçleri haşlıyoruz.
- Pirinçlerin suyu kalmayınca pirinçlerin üzerine sütü ve şekeri ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
- 5 dakika kaynadıktan sonra bir kasede nişasta, 1 çay bardağı su ve yumurta sarısını pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz.
- Süt karışımından nişasta karışımına kaşıkla atarıyoruz nişasta karışımı ılıtıyoruz. Daha sonra tencereye ekliyoruz kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve fırına dayanıklı kaplara koyuyoruz.
- Tespiye koyduğumuz kapların yarısına gelecek sekilde sıcak su ekleyip 200 derecelik fırına veriyrouz.
- Üzeri kızarınca çıkarıp dinlendiriyoruz. Soğuyunca süsleyerek servis ediyoruz. Afiyetler olsun!
Tam Ölçülü Fırın Sütlaç tarifinin püf noktası nedir?
Sütlaçları fırına vermeden kabuk beklemek üzerinin daha güzel kızarmasını sağlıyor.