Tam Kıvamında Şekerpare Tarifi
Tam Kıvamında Şekerpare tarifi: Tam Kıvamında Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Kıvamında Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük tepsi
Tam Kıvamında Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- 3-5 damla limon suyu
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 250 gram tereyağı
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1,5 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
Tam Kıvamında Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbeti yapmaya başlıyoruz, şeker ve suyu ocağa alıp kaynadıktan 8 dakika sonra 3-5 damla limon sıkıyoruz. 3-4 dakika daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz. Ilımaya bırakıyoruz.
- Hamuru yapmak için; yumurta, tereyağı, pudra şekeri, irmik, kabartma tozunu ekliyoruz. Karıştırıp yeteri miktarda unu ekliyoruz ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye diziyoruz, üzerine fındık, fıstık yada ceviz evde ne varsa koyarak süslüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz, ben 15-16 dakika pişirdim.
- Fırından çıkan şekerparelere hemen şerbeti döküyoruz. (Benim tepsimin içinde yıkanabilir yağlı kağıt vardı o yüzden hızlıca başka bir tepsiye alıp şerbeti o şekilde döktüm).
- Sıcakken şerbetini çok çekmesi sizi korkutmasın soğuduğunda tereyağı donuyor ve dağılma olmuyor. Afiyet olsun.
Tam Kıvamında Şekerpare tarifinin püf noktası nedir?
Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Tereyağını ocakta eritip koymak yok. Bu tariften 2 tepsi tatlı çıkıyor, yarıya bölüp yaparsanız daha iyi olur. Ben bile tahmin etmemiştim bu kadar bereketli olacağını.