Tam Kıvamında Humus Tarifi
Tam Kıvamında Humus tarifi: Tam Kıvamında Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Kıvamında Humus nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tam Kıvamında Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı nohut
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 4 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı tahin
- 2 adet limon
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kimyon
- 4 yemek kaşığı su
Tam Kıvamında Humus tarifi nasıl yapılır?
- Nohutları 1 gece veya en az 4-5 önceden ıslatın. Sindirimi kolaylaştırmak için isterseniz 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz.
- Nohutları tencereye alın ve pişirmeye bırakın. Yaklaşık 45 dakika içerisinde nohutlarınız pişecektir.
- Pişen nohutların kabuklarını soyalım. Nohutları suyun içinde avucunuzla ovalayarak kabuklarını soyun.
- 1 -2 yemek kaşığı kadar nohutu servis yapmak için ayırabilirsiniz.
- Tahin, zeytinyağı, limon, tuz, karabiber, kimyonu hepsini birlikte bir kaseyede karıştıralım.
- Haşlayıp kabuklarını soyduğumuz nohutları mutfak robotuna alalım. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar mutfak robotundan geçirelim.
- Eğer mutfak robotunuz zorlanıyorsa içerisine hazırladığımız zeytinyağlı karışımı ve su ilavesi yaparak istediğimiz kıvama gelmesini sağlayalım.
- Hazırladığımız mezeyi servis tabağına alalım. Ortasına yuvarlak çizelim. Servis için ayırdığımız nohutları üzerine serpiştirip üzerine zeytinyağı gezdirelim. Afiyet olsun.
Tam Kıvamında Humus tarifinin püf noktası nedir?
Haşladığımız nohutların kabuklarını ayıralım. Bu humusun kalitesini artıracak ve pürüzsüz görünmesini sağlayacaktır.