Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Kıvamında Humus Tarifi

Tam Kıvamında Humus

Tam Kıvamında Humus Tarifi

Tam Kıvamında Humus tarifi: Tam Kıvamında Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Kıvamında Humus nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Kıvamında Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı nohut
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı tahin
  • 2 adet limon
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kimyon
  • 4 yemek kaşığı su

Tam Kıvamında Humus tarifi nasıl yapılır?

  • Nohutları 1 gece veya en az 4-5 önceden ıslatın. Sindirimi kolaylaştırmak için isterseniz 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz.
  • Nohutları tencereye alın ve pişirmeye bırakın. Yaklaşık 45 dakika içerisinde nohutlarınız pişecektir.
  • Pişen nohutların kabuklarını soyalım. Nohutları suyun içinde avucunuzla ovalayarak kabuklarını soyun.
  • 1 -2 yemek kaşığı kadar nohutu servis yapmak için ayırabilirsiniz.
  • Tahin, zeytinyağı, limon, tuz, karabiber, kimyonu hepsini birlikte bir kaseyede karıştıralım.
  • Haşlayıp kabuklarını soyduğumuz nohutları mutfak robotuna alalım. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar mutfak robotundan geçirelim.
  • Eğer mutfak robotunuz zorlanıyorsa içerisine hazırladığımız zeytinyağlı karışımı ve su ilavesi yaparak istediğimiz kıvama gelmesini sağlayalım.
  • Hazırladığımız mezeyi servis tabağına alalım. Ortasına yuvarlak çizelim. Servis için ayırdığımız nohutları üzerine serpiştirip üzerine zeytinyağı gezdirelim. Afiyet olsun.

Tam Kıvamında Humus tarifinin püf noktası nedir?

Haşladığımız nohutların kabuklarını ayıralım. Bu humusun kalitesini artıracak ve pürüzsüz görünmesini sağlayacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025