Tam Kıvamında Aşure Tarifi
Tam Kıvamında Aşure tarifi: Tam Kıvamında Aşure için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Kıvamında Aşure nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
40 kase
Tam Kıvamında Aşure yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram aşurelik buğday
- 1/2 kilogram nohut
- 1/2 kilogram kuru fasulye
- 400 gram kuru kayısı
- 500 gram kuru üzüm
- 1/2 su bardağı süt
- 7 su bardağı toz şeker
- 75 gram kuş üzümü
- 50 gram çam fıstığı
- 1 kase fındık
Tam Kıvamında Aşure tarifi nasıl yapılır?
- Aşurelik buğdayı 1 gece önceden tertemiz yıkayıp düdüklü tencerede kısık ateşte 15-20 haşlayalım. Ve kapağı kapalı şekilde bekletelim.
- Kuru fasulye ve nohutu da 1 gece önceden ayrı kaplarda suda bekletelim. Ertesi gün nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı düdüklüde haşlayın.
- Aşureyi yapmadan 1-2 saat önceden kuru üzüm kuş üzümü ve kayısıyı ayrı kaplarda kaynar suda bekletelim.
- Büyük bir tencereye geceden suyunu ceken aşurelik buğdayı alalım. Ve içerisine üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edelim.
- Fokurdamaya başlayınca içerisine şekerini ekleyelim. Biraz da o şekilde kaynayınca nohutu, kuru fasulyeyi, iyice yıkanmış küp küp doğranmış kayısı, kuş üzümü, kuru üzümü, fındık ve fıstığı ekleyin.
- Kaselerde dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.