Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğdaylı ve Şeftalili Tart Tarifi

Tam Buğdaylı ve Şeftalili Tart

Tam Buğdaylı ve Şeftalili Tart Tarifi

Tam Buğdaylı ve Şeftalili Tart tarifi: Tam Buğdaylı ve Şeftalili Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğdaylı ve Şeftalili Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğdaylı ve Şeftalili Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı pekmez
  • 2,5-3 su bardağı tam buğday unu (Aldığı kadar)

İç Harcı:

  • 3 adet şeftali
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı bal

Tam Buğdaylı ve Şeftalili Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur malzemelerimizi bir kapta güzelce yoğuralım. Küçük bir parça üstü için ayıralım.
  • İç harcı için şeftalileri küp küp doğrayıp bir tavada soteleyelim.
  • Soteledikten sonra dilerseniz çatal ile ezebilirsiniz. Bal, Hindistan cevizi ve tarçını da ekleyip karıştıralım.
  • Tart kalıbını ya da bir borcamı azcık yağlayıp üzerine hamurumuzu yerleştirelim.
  • İç harcı da ekleyip üzeri için ayırdığımız hamuru Hindistan cevizi, tarçın ve azcık unla harmanlayıp üzerine parça parça koyalım.
  • 170 derecede 20-30 dakika arası pişirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025