Tam Buğdaylı ve Şeftalili Tart Tarifi
Tam Buğdaylı ve Şeftalili Tart tarifi: Tam Buğdaylı ve Şeftalili Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğdaylı ve Şeftalili Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tam Buğdaylı ve Şeftalili Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 adet  yumurta
 - 4 yemek kaşığı  tereyağı
 - 2 tatlı kaşığı  tarçın
 - 1/2 su bardağı  pekmez
 - 2,5-3 su bardağı  tam buğday unu (Aldığı kadar)
 
İç Harcı:
- 3 adet  şeftali
 - 2 yemek kaşığı  hindistan cevizi
 - 2 tatlı kaşığı  tarçın
 - 2 yemek kaşığı  bal
 
Tam Buğdaylı ve Şeftalili Tart tarifi nasıl yapılır?
- Hamur malzemelerimizi bir kapta güzelce yoğuralım. Küçük bir parça üstü için ayıralım.
 - İç harcı için şeftalileri küp küp doğrayıp bir tavada soteleyelim.
 - Soteledikten sonra dilerseniz çatal ile ezebilirsiniz. Bal, Hindistan cevizi ve tarçını da ekleyip karıştıralım.
 - Tart kalıbını ya da bir borcamı azcık yağlayıp üzerine hamurumuzu yerleştirelim.
 - İç harcı da ekleyip üzeri için ayırdığımız hamuru Hindistan cevizi, tarçın ve azcık unla harmanlayıp üzerine parça parça koyalım.
 - 170 derecede 20-30 dakika arası pişirelim. Afiyet olsun.