Tam Buğdaylı ve Şeftalili Tart Tarifi
Tam Buğdaylı ve Şeftalili Tart tarifi: Tam Buğdaylı ve Şeftalili Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğdaylı ve Şeftalili Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tam Buğdaylı ve Şeftalili Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 su bardağı pekmez
- 2,5-3 su bardağı tam buğday unu (Aldığı kadar)
İç Harcı:
- 3 adet şeftali
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı bal
Tam Buğdaylı ve Şeftalili Tart tarifi nasıl yapılır?
- Hamur malzemelerimizi bir kapta güzelce yoğuralım. Küçük bir parça üstü için ayıralım.
- İç harcı için şeftalileri küp küp doğrayıp bir tavada soteleyelim.
- Soteledikten sonra dilerseniz çatal ile ezebilirsiniz. Bal, Hindistan cevizi ve tarçını da ekleyip karıştıralım.
- Tart kalıbını ya da bir borcamı azcık yağlayıp üzerine hamurumuzu yerleştirelim.
- İç harcı da ekleyip üzeri için ayırdığımız hamuru Hindistan cevizi, tarçın ve azcık unla harmanlayıp üzerine parça parça koyalım.
- 170 derecede 20-30 dakika arası pişirelim. Afiyet olsun.