Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğdaylı Simit Tarifi

Tam Buğdaylı Simit

Tam Buğdaylı Simit Tarifi

Tam Buğdaylı Simit tarifi: Tam Buğdaylı Simit için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğdaylı Simit nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğdaylı Simit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 3-3,5 su bardağı tam buğday unu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 paket kuru maya

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 kase su
  • 1 kase susam

Tam Buğdaylı Simit tarifi nasıl yapılır?

  • Unu ve mayayı bir kaba alıyoruz.
  • Süt ve suyu karıştırıp içerisine bal ekliyoruz. Ve unlu kabın içerisine ekliyoruz
  • Zeytinyağını ve tuzu da ekliyoruz ve iyice yoğuruyoruz
  • En az 1 saat mayalanması için üzerini kapatıyoruz
  • Mayalanan hamurdan eşit bezeler haline getirip her bir parçayı silindir şeklinde yuvarlayın. 50-60 santim uzunluğuna kadar yuvarlamaya devam edin.
  • Sonra iki silindir şeklindeki parçayı uçlarından birleştirip burgu halinde sarın.
  • Geniş bir kaba suyu ve pekmezi karıştırın. Başka bir kaba da susamı döküm. Önce simitler pekmezli suya sonra susama batırıp tepsiye dizin.
  • Tepside 15-20 dakika kadar mayalayın.
  • 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. (Fırından fırına göre değişiklik gösterebilir)

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Tam Buğdaylı Simit ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021