Tam Buğdaylı Simit Tarifi
Tam Buğdaylı Simit tarifi: Tam Buğdaylı Simit için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğdaylı Simit nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Tam Buğdaylı Simit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı (silme) tuz
- 2 adet küp şeker
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 1 çay bardağı su
- 1 çorba kaşığı pekmez
- 2 çay kaşığı susam
- 2 çay kaşığı ayçekirdeği içi
Tam Buğdaylı Simit tarifi nasıl yapılır?
- Kuru maya, ılık su, süt ve şekeri karıştırıp 5 dakika kadar aktive olmasını bekliyoruz.
- Ardından yumurta ve tuzu da ekleyip çırpıyor, unu yavaşça ekliyoruz. Unu da ekleyip karıştırdıktan sonra, 45 dakika kadar mayalanması için bırakıyoruz.
- O esnada pekmez ve 1 çay bardağı suyu karıştırıyoruz. Susam ve ay çekirdeğini de başka bir kaba döküyoruz.
- Mayalanan hamurdan ikişer parça koparıp rulo şekli veriyoruz. İki tanesini birleştirip örgü şekli verip birleştiriyoruz.
- Önce pekmezli suya, ardından susam ve ay çekirdeğine bulayıp tepsiye diziyoruz. 15 dakika da bekletiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Tam Buğdaylı Simit tarifinin püf noktası nedir?
Mayalanma sureleri en önemli faktörlerden.
Tam Buğdaylı Simit tarifi için servis önerisi
Kahvaltıda ya da çay saatlerinde yanında biraz peynir ve domatesle servis edebilirsiniz.