Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğdaylı Simit Tarifi

Tam Buğdaylı Simit

Tam Buğdaylı Simit Tarifi

Tam Buğdaylı Simit tarifi: Tam Buğdaylı Simit için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğdaylı Simit nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğdaylı Simit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 3-3,5 su bardağı tam buğday unu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 paket kuru maya

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 kase su
  • 1 kase susam

Tam Buğdaylı Simit tarifi nasıl yapılır?

  • Unu ve mayayı bir kaba alıyoruz.
  • Süt ve suyu karıştırıp içerisine bal ekliyoruz. Ve unlu kabın içerisine ekliyoruz
  • Zeytinyağını ve tuzu da ekliyoruz ve iyice yoğuruyoruz
  • En az 1 saat mayalanması için üzerini kapatıyoruz
  • Mayalanan hamurdan eşit bezeler haline getirip her bir parçayı silindir şeklinde yuvarlayın. 50-60 santim uzunluğuna kadar yuvarlamaya devam edin.
  • Sonra iki silindir şeklindeki parçayı uçlarından birleştirip burgu halinde sarın.
  • Geniş bir kaba suyu ve pekmezi karıştırın. Başka bir kaba da susamı döküm. Önce simitler pekmezli suya sonra susama batırıp tepsiye dizin.
  • Tepside 15-20 dakika kadar mayalayın.
  • 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. (Fırından fırına göre değişiklik gösterebilir)

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025