Tam Buğdaylı Simit Tarifi
Tam Buğdaylı Simit tarifi: Tam Buğdaylı Simit için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğdaylı Simit nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet orta boy
Tam Buğdaylı Simit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3-3,5 su bardağı tam buğday unu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 paket kuru maya
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 2 kase su
- 1 kase susam
Tam Buğdaylı Simit tarifi nasıl yapılır?
- Unu ve mayayı bir kaba alıyoruz.
- Süt ve suyu karıştırıp içerisine bal ekliyoruz. Ve unlu kabın içerisine ekliyoruz
- Zeytinyağını ve tuzu da ekliyoruz ve iyice yoğuruyoruz
- En az 1 saat mayalanması için üzerini kapatıyoruz
- Mayalanan hamurdan eşit bezeler haline getirip her bir parçayı silindir şeklinde yuvarlayın. 50-60 santim uzunluğuna kadar yuvarlamaya devam edin.
- Sonra iki silindir şeklindeki parçayı uçlarından birleştirip burgu halinde sarın.
- Geniş bir kaba suyu ve pekmezi karıştırın. Başka bir kaba da susamı döküm. Önce simitler pekmezli suya sonra susama batırıp tepsiye dizin.
- Tepside 15-20 dakika kadar mayalayın.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. (Fırından fırına göre değişiklik gösterebilir)