Tam Buğdaylı Sandviç Ekmeği Tarifi
Tam Buğdaylı Sandviç Ekmeği tarifi: Tam Buğdaylı Sandviç Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğdaylı Sandviç Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 kişilik
Tam Buğdaylı Sandviç Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1/2 paket yaş maya
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 5 su bardağı tam buğday unu (gerekirse kontrollü bir şekilde artırın)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı yulaf
Tam Buğdaylı Sandviç Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Süt, sıcak su, maya, pekmezi ve zeytinyağı bir kaba alın. Maya eriyene kadar karıştırın. 10 dakika kadar hafif köpürmesi yeterli.
- Siz de bu sırada tam buğday ununuzu ve tuzu karıştırın.
- Sıvı karışımı unun üstüne dökün ve ilk önce kaşıkla hamur toparlanmaya başlayınca elinizle iyice yoğurun.
- Üstünü hava almayacak şekilde kapatıp streçleyin. 60 dakika mayalanmasını bekleyin.
- Mayalanan hamura istediğiniz şekli verebilirsiniz.
- Üstü için yumurtanın tümünü ve zeytinyağını çörek otu ve yulafı çırpıp, üstlerine sürün.
- Şekil verdiğiniz ekmekler siz üstünü hazırlarken 10-15 dakika kadar daha mayalanmış oluyor.
- 170 derecede kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 45 dakika pişecektir.
- İsterseniz bu şekilde işe, okula giderken sandviçler hazırlayarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tam Buğdaylı Sandviç Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Buzdolabı poşetine koyarak buzluğa atabilirsiniz. Bu şekilde istediğiniz zaman çıkartıp, kullanabilirsiniz.