Tam Buğdaylı Sandviç Ekmeği Tarifi
Tam Buğdaylı Sandviç Ekmeği tarifi: Tam Buğdaylı Sandviç Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğdaylı Sandviç Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 kişilik
Tam Buğdaylı Sandviç Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı  su
 - 1 su bardağı  süt
 - 1/2 paket  yaş maya
 - 1/2 su bardağı  zeytinyağı
 - 1 tatlı kaşığı  pekmez
 - 5 su bardağı  tam buğday unu (gerekirse kontrollü bir şekilde artırın)
 - 1 tatlı kaşığı  tuz
 - 1 adet  yumurta
 - 1 yemek kaşığı  zeytinyağı
 - 2 yemek kaşığı  çörek otu
 - 1 yemek kaşığı  yulaf
 
Tam Buğdaylı Sandviç Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Süt, sıcak su, maya, pekmezi ve zeytinyağı bir kaba alın. Maya eriyene kadar karıştırın. 10 dakika kadar hafif köpürmesi yeterli.
 - Siz de bu sırada tam buğday ununuzu ve tuzu karıştırın.
 - Sıvı karışımı unun üstüne dökün ve ilk önce kaşıkla hamur toparlanmaya başlayınca elinizle iyice yoğurun.
 - Üstünü hava almayacak şekilde kapatıp streçleyin. 60 dakika mayalanmasını bekleyin.
 - Mayalanan hamura istediğiniz şekli verebilirsiniz.
 - Üstü için yumurtanın tümünü ve zeytinyağını çörek otu ve yulafı çırpıp, üstlerine sürün.
 - Şekil verdiğiniz ekmekler siz üstünü hazırlarken 10-15 dakika kadar daha mayalanmış oluyor.
 - 170 derecede kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 45 dakika pişecektir.
 - İsterseniz bu şekilde işe, okula giderken sandviçler hazırlayarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Tam Buğdaylı Sandviç Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Buzdolabı poşetine koyarak buzluğa atabilirsiniz. Bu şekilde istediğiniz zaman çıkartıp, kullanabilirsiniz.