Tam Buğdaylı Pratik Pizza Tarifi
Tam Buğdaylı Pratik Pizza tarifi: Tam Buğdaylı Pratik Pizza için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğdaylı Pratik Pizza nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet
Tam Buğdaylı Pratik Pizza yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 2,2-5 su bardağı tam buğday unu
Sosu İçin:
- 3 adet küçük boy domates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
Üzeri İçin:
- 1 adet biber
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 3-4 adet mantar
- 1 tatlı kaşığı mısır
Tam Buğdaylı Pratik Pizza tarifi nasıl yapılır?
- Ilık su, maya ve şeker/balı karıştırıp biraz bekliyoruz.
- Unu ekleyip hamuru yoğuruyoruz ve 30 dakika mayalanması için bekliyoruz.
- Hamuru 2 parçaya ayırıp yuvarlak şekilde açıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
- Dilerseniz tek hamur olarak da açabilirsiniz.
- Sosu tüm malzemeleri robotta çekerek hazırlıyoruz.
- Çatal ile delikler açıp domates sosunu iki hamura bölüştürüyoruz ve fırına veriyoruz.
- 200°C’de 10-12 dk kadar domates sosu biraz çekene kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra fırından çıkarıp malzemeleri diziyoruz ve tekrar 180°C’ye indirdiğimiz fırına veriyoruz, 10 dakika daha pişiriyoruz. Afiyet olsun :)