Tam Buğdaylı Poğaça Tarifi
Tam Buğdaylı Poğaça tarifi: Tam Buğdaylı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğdaylı Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Tam Buğdaylı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3,5-4 su bardağı tam buğday unu
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
İçi için:
- 1 kase kaşar
- 1 kase lor peyniri
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
Tam Buğdaylı Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç hamur malzemelerini karıştıralım. En son unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.
- Ele yapışmayan ama çok da sert olmayan bir kıvamda olsun.
- En az 1 saat kadar üzer kapalı bir kapta mayalanması için bekleyelim.
- Mayalanan hamurumuzdan yuvarlak bezeler koparıp içerisine peynirli harcımız yerleştirip kapatalım.
- Tepside 20 dakika kadar mayalanması için bekleyelim.
- Üzerleri yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sütü karıştırıp fırça yardımıyla sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.