Tam Buğdaylı Poğaça Tarifi
Tam Buğdaylı Poğaça tarifi: Tam Buğdaylı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğdaylı Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Tam Buğdaylı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3,5-4 su bardağı  tam buğday unu
- 1 adet  yumurta
- 1/2 su bardağı  zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı  yoğurt
- 1 tatlı kaşığı  bal
- 1 tatlı kaşığı  tuz
- 1 paket  kuru maya
İçi için:
- 1 kase  kaşar
- 1 kase  lor peyniri
Üzeri için:
- 1 adet  yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı  süt
Tam Buğdaylı Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç hamur malzemelerini karıştıralım. En son unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.
- Ele yapışmayan ama çok da sert olmayan bir kıvamda olsun.
- En az 1 saat kadar üzer kapalı bir kapta mayalanması için bekleyelim.
- Mayalanan hamurumuzdan yuvarlak bezeler koparıp içerisine peynirli harcımız yerleştirip kapatalım.
- Tepside 20 dakika kadar mayalanması için bekleyelim.
- Üzerleri yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sütü karıştırıp fırça yardımıyla sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.