Tam Buğdaylı Pizza Tarifi
Tam Buğdaylı Pizza tarifi: Tam Buğdaylı Pizza için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğdaylı Pizza nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Tam Buğdaylı Pizza yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1,5 su bardağı tam buğday unu
- 3 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
- 1/4 su bardağı ılık su
- 1/4 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı instant maya
Sosu İçin:
- 1 adet küçük boy domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
Üzeri İçin:
- 1 kase kaşar
- 10 adet mantar
- 15 dilim sucuk
- 1 avuç mısır
- 1/2 adet kapya biber
- 1/2 adet yeşil biber
Tam Buğdaylı Pizza tarifi nasıl yapılır?
- Unu derin bir kaba eleyerek alın.
- Şeker, tuz, maya, süt ve suyu bir kasede karıştırın ve mayanın aktifleşmesi için 10 dakika bekletin.
- Una eklemeden zeytinyağını de ekleyip sıvı karışımı iyice karıştırın.
- Unun ortasını açıp sıvı karışımı ekleyin.
- Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurunun üzerini streç film ile kapatıp 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru önce hafif unlanmış tezgahta biraz açtıktan sonra tepsinize alıp tepsinin tabanını hamuru elinizle yayarak kaplayın. İnce bir taban elde edin, çatalla delikler açın.
- Üzerine domates sosu sürün, kaşarın 1/4 ünü üzerine serpin.
- Diğer malzemeleri de üzerine dağıtıp 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Sonra çıkartıp kalan kaşarı üzerine serpip tekrar fırına verin, kaşarlar eriyene kadar pişirin. İlk sıcağı geçince dilimleyip soğutmadan servis edin. Afiyet olsun.
Tam Buğdaylı Pizza tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru ölçülere uyarak yapın, tarife bağlı kalın, hamur çok yapışık olursa biraz un ekleyebilirsiniz. Üzerine istediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz, tarife bağlı kalmanıza gerek yok.