Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğdaylı Pankek Tarifi

Tam Buğdaylı Pankek

Tam Buğdaylı Pankek Tarifi

Tam Buğdaylı Pankek tarifi: Tam Buğdaylı Pankek için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğdaylı Pankek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğdaylı Pankek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 200 mililitre süt
  • 1/2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 6 silme yemek kaşığı tam buğday unu

Tam Buğdaylı Pankek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtayı bir kasenin içine kırın ve çırpın. Üzerine sütü ilave edip karıştırın.
  • Karışıma limonun kabuğunu rendeleyip karıştırmaya devam edin.
  • Tam buğday ununu önce 4 çorba kaşığı eleyerek karışıma ilave edin.
  • Karışım boza kıvamına gelene kadar kalan unu ilave etmeye devam edin. Un miktarı kıvama göre daha az ya da daha çok olacak şekilde ayarlanabilir.
  • Boza kıvamına gelen karışıma son olarak kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave ederek karıştırın.
  • Tavayı ocağa alın ve altını yakıp ısınmasını bekleyin. Isınan tavayı tereyağı/ zeytinyağı ile çok hafif yağlarsanız karışımın yapışmasını önleyecektir.
  • Bir kepçe ile karışımdan tavaya dökün. Karışımın üstünde kabarcıklar oluşmaya başlayacak ve üzeri matlaşacaktır.
  • Tavayı hafifçe hareket ettirdiğinizde üzerindeki sıvı kıvam katılaşmış bir görünüm alacaktır. Bu aşamada diğer tarafını çevirebilirsiniz.
  • Diğer tarafının da piştiğini bir maşa ile kontrol edin.
  • Piştikten sonra pankeki tabağa alıp kalan karışımdan bir kepçe ile aldığınız miktardaki pankeklere de sırasıyla aynı işlemleri uygulayın.
  • Pankekleriniz artık hazır. İster tatlı, ister tuzlu, ister tek başına tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tam Buğdaylı Pankek tarifinin püf noktası nedir?

Malzemeleri oda sıcaklığında ekleyin. Unu eklerken karışımın boza kıvamına gelmesi çok önemli. Sulu ya da katı olması pişmesini zorlaştıracaktır. Gereken un miktarı değişebileceği için azar azar eklemeye özen göstermeniz daha iyi olacaktır.

Tam Buğdaylı Pankek tarifi için servis önerisi

Pankekleri sade hazırladıktan sonra peynirle tuzlu olarak ya da bal-kaymak-reçelle tatlı bir kapanış olarak tüketebilirsiniz. İsterseniz bol miktarda yapıp ertesi güne de saklayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025