Tam buğdaylı Mini Bazlama Tarifi
Tam buğdaylı Mini Bazlama tarifi: Tam buğdaylı Mini Bazlama için gerekli malzemeler nelerdir? Tam buğdaylı Mini Bazlama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 porsiyon
Tam buğdaylı Mini Bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı (tepeleme) un
- 1 parça yaş maya
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı ılık su
Tam buğdaylı Mini Bazlama tarifi nasıl yapılır?
- 1 bardak ılık suya bir parça yaş mayanin yarısını atıp 5 dakika çözündürelim.
- Yaklaşık 500 gr kadar tam buğday ununu içine 1 tutam karıştırıp yavaş yavaş un karışıma ekleyelim. Duruma göre yine ılık su ekleyelim.
- Hafif ele yapışan bir hamur olması gerek, o zaman çok güzel kabaracaktır.
- Hamuru yaklaşık 2 saat mayalanmaya bırakın.
- Minik minik yuvarlaklar yaptıktan sonra çok ince olmayacak şekilde un serpiştirerek açın.
- Tavada kısık ateşte arkalı önlü pişirin. Afiyet olsun.