Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam buğdaylı Mini Bazlama Tarifi

Tam buğdaylı Mini Bazlama

Tam buğdaylı Mini Bazlama Tarifi

Tam buğdaylı Mini Bazlama tarifi: Tam buğdaylı Mini Bazlama için gerekli malzemeler nelerdir? Tam buğdaylı Mini Bazlama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam buğdaylı Mini Bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı (tepeleme) un
  • 1 parça yaş maya
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı ılık su

Tam buğdaylı Mini Bazlama tarifi nasıl yapılır?

  • 1 bardak ılık suya bir parça yaş mayanin yarısını atıp 5 dakika çözündürelim.
  • Yaklaşık 500 gr kadar tam buğday ununu içine 1 tutam karıştırıp yavaş yavaş un karışıma ekleyelim. Duruma göre yine ılık su ekleyelim.
  • Hafif ele yapışan bir hamur olması gerek, o zaman çok güzel kabaracaktır.
  • Hamuru yaklaşık 2 saat mayalanmaya bırakın.
  • Minik minik yuvarlaklar yaptıktan sonra çok ince olmayacak şekilde un serpiştirerek açın.
  • Tavada kısık ateşte arkalı önlü pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025