Tam Buğdaylı Lavaş Tarifi
Tam Buğdaylı Lavaş tarifi: Tam Buğdaylı Lavaş için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğdaylı Lavaş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Tam Buğdaylı Lavaş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 5,5 su bardağı tam buğday unu
Tam Buğdaylı Lavaş tarifi nasıl yapılır?
- Ilık su, zeytinyağı, yoğurt ve mayayı bir kapta karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun, bu sırada tuzunu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamur kabının üstüne streç film geçirin, sarıp sarmalayın ve ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Hamur mayalandıktan sonra, mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın. Her bir bezeyi oklavayla servis tabağı büyüklüğünde açın.
- Yapışmaz tabanlı bir tavayı güzelce ısıtın ve hazırladığınız lavaşları arkalı önlü, her iki tarafı da güzelce pişene dek çevirerek pişirin.
- Pişirdiğiniz lavaşları bir servis tabağına alın. Ilık ya da soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.
Tam Buğdaylı Lavaş tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru yoğururken unu azar azar ekleyin. Hamurun ne çok sert ne de çok cıvık olması gerekiyor. Tuz ve mayayı aynı anda ilave ederseniz, birbirlerine temas ettiklerinde kimyasal fermantasyon sürecini engellerler. Bu yüzden kuru mayayı una karıştırıp, suyla biraz yoğurup, sonrasında tuzu eklemelisiniz.