Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğdaylı Havuçlu Kek Tarifi

Tam Buğdaylı Havuçlu Kek

Tam Buğdaylı Havuçlu Kek Tarifi

Tam Buğdaylı Havuçlu Kek tarifi: Tam Buğdaylı Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğdaylı Havuçlu Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğdaylı Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 silme yemek kaşığı tarçın

Tam Buğdaylı Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri çırpın.
  • Sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Kabartma tozu, tarçın, un ve vanilini ekleyip kıvam alana kadar karıştırın.
  • Rendelediğiniz havucun suyunu sıkın ve kek karışımınızın içine ilave edin. Karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbınıza karışımınızı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Tam Buğdaylı Havuçlu Kek tarifinin püf noktası nedir?

Dileğe göre dövülmüş ceviz veya pudra şekeri ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025