Tam Buğdaylı Fit Poğaça Tarifi
Tam Buğdaylı Fit Poğaça tarifi: Tam Buğdaylı Fit Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğdaylı Fit Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet orta boy
Tam Buğdaylı Fit Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 demet dereotu (kıyılmış)
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı susam
Tam Buğdaylı Fit Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurt, yumurta, zeytinyağı, tereyağı ve tuzu bir kabın içerisine koyun ve iyice karıştırın.
- Sonrasında ise azar azar tam buğday ununu, kıyılmış dereotunu ve kabartma tozunu karışıma ilave edin.
- Elde ettiğiniz yumuşak hamuru ceviz büyüklüğünde eşit parçalara bölün.
- Böldüğünüz hamurları avucunuzda açıp peyniri koyarak poğaça şeklinde kapatın.
- Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün.
- Üzerine çörek otu ve susamı serptikten sonra 180 derece fırında 25- 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.