Tam Buğdaylı Dev Pide Tarifi
Tam Buğdaylı Dev Pide tarifi: Tam Buğdaylı Dev Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğdaylı Dev Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet büyük boy
Tam Buğdaylı Dev Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Ekmek için:
- 350 gram tam buğday unu (veya kepekli un) (1+1/2 su bardağı + 6 yemek kaşığı)
- 1 tatlı kaşığı pekmez (veya toz şeker)
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 350 mililitre ılık su (1+3/4 su bardağı)
- 150 gram buğday unu (3/4+1/4 su bardağı)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tutam çörek otu
- 1 tutam susam
Tam Buğdaylı Dev Pide tarifi nasıl yapılır?
- Önce ılık su , şeker ve mayayı karıştırın.Aktifleşmesi için biraz bekleyin.
- Daha sonra eleyerek unları ve tuzu ilave edip yoğurmaya başlayın.
- Pürüzsüz kıvama gelen hamuru unlanmış tezgaha alarak üzerini nemli bezle örtün.
- 45 dakika hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hafif un serpin.
- Mayalanma süresi sonunda hamuru tepsiye alın, pide şeklini verin ve üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 240 derece fırında (max) yaklaşık 15-20 dakika kontrollü olarak pişirin. Afiyet olsun.