Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğdaylı Dev Pide Tarifi

Tam Buğdaylı Dev Pide

Tam Buğdaylı Dev Pide Tarifi

Tam Buğdaylı Dev Pide tarifi: Tam Buğdaylı Dev Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğdaylı Dev Pide nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğdaylı Dev Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Ekmek için:

  • 350 gram tam buğday unu (veya kepekli un) (1+1/2 su bardağı + 6 yemek kaşığı)
  • 1 tatlı kaşığı pekmez (veya toz şeker)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 350 mililitre ılık su (1+3/4 su bardağı)
  • 150 gram buğday unu (3/4+1/4 su bardağı)

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tutam çörek otu
  • 1 tutam susam

Tam Buğdaylı Dev Pide tarifi nasıl yapılır?

  • Önce ılık su , şeker ve mayayı karıştırın.Aktifleşmesi için biraz bekleyin.
  • Daha sonra eleyerek unları ve tuzu ilave edip yoğurmaya başlayın.
  • Pürüzsüz kıvama gelen hamuru unlanmış tezgaha alarak üzerini nemli bezle örtün.
  • 45 dakika hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hafif un serpin.
  • Mayalanma süresi sonunda hamuru tepsiye alın, pide şeklini verin ve üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 240 derece fırında (max) yaklaşık 15-20 dakika kontrollü olarak pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025