Tam Buğdaylı Çikolatalı Kurabiye Tarifi
Tam Buğdaylı Çikolatalı Kurabiye tarifi: Tam Buğdaylı Çikolatalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğdaylı Çikolatalı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 tepsi
Tam Buğdaylı Çikolatalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 bardak tam buğday unu
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 50 gram sütlü çikolata
- 75 gram tereyağı veya margarin
Tam Buğdaylı Çikolatalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Bir kaba yumuşamış tereyağı, şekeri ve yumurtayı alıp karıştıralım.
- Un, tuz ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim.
- Kulak memesi yumuşaklığında olunca hamurumuz içine damla çikolatayı ve sütlü çikolatayı kırarak hamura karıştıralım.
- Hamura şekil vermeden önce dolapta 1 saat kadar bekletin.
- Dolaptan aldığımız hamuru ceviz taneleri büyüklüğünde şekil verin.
- Yağlı kağıt üzerine alıp 170 derecede 10 dakika kadar pişiriyoruz.
- fırından alıyoruz ve ilk sıcaklığı gittiğinde top şeklindeki kurabiyelerimizi bir çay bardağı altıyla bastırıyoruz. Yani son şeklimizi o sırada veriyoruz. Afiyet olsun.
Tam Buğdaylı Çikolatalı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme süresi kıvamı için çok önemli fazla kalırsa kuruyabilir.