Tam Buğdaylı Biscotti Tarifi
Tam Buğdaylı Biscotti tarifi: Tam Buğdaylı Biscotti için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğdaylı Biscotti nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tam Buğdaylı Biscotti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 su bardağı tam buğday unu
- 3-4 adet ceviz içi
- 1/2 avuç badem
- 1/2 avuç fındık
- 1/2 avuç kuru kayısı
- 1/2 avuç kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet yumurta
- 3/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1/2 paket kabartma tozu
Tam Buğdaylı Biscotti tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, zeytinyağı ve balı köpürene kadar çırpıyoruz.
- Tereyağını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- 2 bardak tam buğday ununu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Geri kalan unu ekliyoruz. (Kıvama göre eklemeden de yapabilirsiniz)
- Şekil alabilen hamurunuzu fırın kağıdı serili fırın tepsisine alın ve somon ekmek şeklini verin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Üzeri kızarınca fırından alabilirsiniz.
- Fırından alıp dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tam Buğdaylı Biscotti tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz biscottiniz fırından çıktıktan sonra tırtıklı bir bıçak ile dilimlere bölüp, fırında bu dilimleri biraz daha pişirebilirsiniz.