Tam Buğday Unlu Zeytinli Poğaça Tarifi
Tam Buğday Unlu Zeytinli Poğaça tarifi: Tam Buğday Unlu Zeytinli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Zeytinli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet büyük boy
Tam Buğday Unlu Zeytinli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ayran
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 15 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu
- 1 kase zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
- 1 küçük boy kase kaşar peyniri (küp küp doğranmış)
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 tutam susam
- 1 tutam çörek otu
Tam Buğday Unlu Zeytinli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
- Daha sonra unu ekliyoruz. Biraz daha yoğuruyoruz.
- Son olarak da zeytin ve peynirleri de ekleyip güzelce yoğurmaya devam ediyoruz.
- Yuvarlaklar yapıp tepsiye alıyoruz.
- 10 dakika beklettikten sonra pekmez ve yumurta karışımını poğaçaların üzerine sürüyoruz.
- Çörek otu ve susamları da serpiştirelim. Önceden ısıtılmış fırında pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tam Buğday Unlu Zeytinli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Hamurun kıvamı ele yapışmayan hafif cıvıl bir kıvam olursa gerçekten tam buğday unu kullanmama rağmen yumuşacık ve pofuduk oldu.