Tam Buğday Unlu Tost Ekmeği Tarifi
Tam Buğday Unlu Tost Ekmeği tarifi: Tam Buğday Unlu Tost Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Tost Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tam Buğday Unlu Tost Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 4 su bardağı tam buğday unu
Tam Buğday Unlu Tost Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Oda ısısından biraz daha sıcak hale getirdiğimiz su, süt ve şekeri bir kaba alıp içine instant mayayı koyalım.
- İyice karıştırıp 5 dakika kadar bekletelim maya aktif hale gelsin.
- Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip, tam buğday ununu da kontrollü şekilde ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Streçle sardığımız kabın üzerine bir bez örterek 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru hafif unladığımız tezgaha dökelim. Daha sonra elimizle bastırarak pişireceğimiz kalıp genişliğinde ve boyunda açalım. Açtığımız hamuru rulo şeklinde saralım.
- Katlanan yeri altta kalacak şekilde kolay çıkması için yağladığımız uzun baton kek kalıbına yerleştirelim.
- Üzerini temiz bir bezle kapatarak 1 saat daha bu şekilde mayalayalım.
- Hamur iki katına çıkacak. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar 20 dakika pişirelim.
- Daha sonra fırının derecesini biraz daha kısıp içinin çekmesini ve pişmesini sağlayalım. Afiyet olsun.