Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğday Unlu Tost Ekmeği Tarifi

Tam Buğday Unlu Tost Ekmeği

Tam Buğday Unlu Tost Ekmeği Tarifi

Tam Buğday Unlu Tost Ekmeği tarifi: Tam Buğday Unlu Tost Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Tost Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğday Unlu Tost Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 4 su bardağı tam buğday unu

Tam Buğday Unlu Tost Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Oda ısısından biraz daha sıcak hale getirdiğimiz su, süt ve şekeri bir kaba alıp içine instant mayayı koyalım.
  • İyice karıştırıp 5 dakika kadar bekletelim maya aktif hale gelsin.
  • Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip, tam buğday ununu da kontrollü şekilde ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  • Streçle sardığımız kabın üzerine bir bez örterek 1 saat mayalandıralım.
  • Mayalanan hamuru hafif unladığımız tezgaha dökelim. Daha sonra elimizle bastırarak pişireceğimiz kalıp genişliğinde ve boyunda açalım. Açtığımız hamuru rulo şeklinde saralım.
  • Katlanan yeri altta kalacak şekilde kolay çıkması için yağladığımız uzun baton kek kalıbına yerleştirelim.
  • Üzerini temiz bir bezle kapatarak 1 saat daha bu şekilde mayalayalım.
  • Hamur iki katına çıkacak. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar 20 dakika pişirelim.
  • Daha sonra fırının derecesini biraz daha kısıp içinin çekmesini ve pişmesini sağlayalım. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025