Tam Buğday Unlu Simit Tarifi
Tam Buğday Unlu Simit tarifi: Tam Buğday Unlu Simit için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Simit nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Tam Buğday Unlu Simit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 4 yemek kaşığı su
- 5 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1 yemek kaşığı ayçekirdeği içi
- 2 yemek kaşığı çörek otu
Tam Buğday Unlu Simit tarifi nasıl yapılır?
- Tam buğday ununu ve tuzu karıştırın.
- Mayayı ılık su içinde eritin ve unlu karışıma ekleyin.
- Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
- Hamurun üzerini kapatıp 1 saat dinlenmeye bırakın.
- Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya ayırın ve simit şeklini verin.
- Su ve pekmezi derin bir tabakta karıştırın başka bir tabakta yulaf ezmesi, çörek otu ve ay çekirdeği içini karıştırın.
- Simitleri önce pekmez karışımına sonra yulaf ezmesi karışımına batırıp fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Tam Buğday Unlu Simit tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru sıcak bir ortamda bekletirseniz daha hızlı mayalanır.