Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğday Unlu Simit Tarifi

Tam Buğday Unlu Simit

Tam Buğday Unlu Simit Tarifi

Tam Buğday Unlu Simit tarifi: Tam Buğday Unlu Simit için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Simit nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğday Unlu Simit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 4 yemek kaşığı su
  • 5 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 yemek kaşığı ayçekirdeği içi
  • 2 yemek kaşığı çörek otu

Tam Buğday Unlu Simit tarifi nasıl yapılır?

  • Tam buğday ununu ve tuzu karıştırın.
  • Mayayı ılık su içinde eritin ve unlu karışıma ekleyin.
  • Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
  • Hamurun üzerini kapatıp 1 saat dinlenmeye bırakın.
  • Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya ayırın ve simit şeklini verin.
  • Su ve pekmezi derin bir tabakta karıştırın başka bir tabakta yulaf ezmesi, çörek otu ve ay çekirdeği içini karıştırın.
  • Simitleri önce pekmez karışımına sonra yulaf ezmesi karışımına batırıp fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Tam Buğday Unlu Simit tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru sıcak bir ortamda bekletirseniz daha hızlı mayalanır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025