Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğday Unlu Simit Tarifi

Tam Buğday Unlu Simit

Tam Buğday Unlu Simit Tarifi

Tam Buğday Unlu Simit tarifi: Tam Buğday Unlu Simit için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Simit nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğday Unlu Simit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı su

Tam Buğday Unlu Simit tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kaba ılık suyu, instant mayayı, balı ve tuzu ekleyip karıştırarak eritelim.
  • Üzerine yavaş yavaş tam buğday ununu ekleyip 10 dakika yoğuralım. Kabın üzerine streç film geçirip 45 dakika dinlendirelim.
  • Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölelim.
  • Her bir hamuru yuvarlayıp uzatabildiğimiz kadar uzatalım.
  • Yeterli uzunluğa gelen hamuru ikiye katlayıp buralım.
  • Uçlarını sıkıca birleştirelim.
  • Tepsiye dizelim ve tepsi mayası gelmesi için 15 dakika üzerini bezle örtüp bekleyelim.
  • Diğer yandan pekmez ve suyu karıştıralım.
  • Simitlerimizi birer birer önce pekmezli suya, daha sonra susama bulayıp tepsiye dizelim.
  • 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Tam Buğday Unlu Simit tarifinin püf noktası nedir?

Ortam ne kadar sıcak olursa hamur da o kadar kolay mayalanacaktır. Hamura şekil verme aşamasında elinize yapışırsa elinize biraz un alıp devam edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025