Tam Buğday Unlu Simit Tarifi
Tam Buğday Unlu Simit tarifi: Tam Buğday Unlu Simit için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Simit nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tam Buğday Unlu Simit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2,5 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı su
Tam Buğday Unlu Simit tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kaba ılık suyu, instant mayayı, balı ve tuzu ekleyip karıştırarak eritelim.
- Üzerine yavaş yavaş tam buğday ununu ekleyip 10 dakika yoğuralım. Kabın üzerine streç film geçirip 45 dakika dinlendirelim.
- Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölelim.
- Her bir hamuru yuvarlayıp uzatabildiğimiz kadar uzatalım.
- Yeterli uzunluğa gelen hamuru ikiye katlayıp buralım.
- Uçlarını sıkıca birleştirelim.
- Tepsiye dizelim ve tepsi mayası gelmesi için 15 dakika üzerini bezle örtüp bekleyelim.
- Diğer yandan pekmez ve suyu karıştıralım.
- Simitlerimizi birer birer önce pekmezli suya, daha sonra susama bulayıp tepsiye dizelim.
- 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Tam Buğday Unlu Simit tarifinin püf noktası nedir?
Ortam ne kadar sıcak olursa hamur da o kadar kolay mayalanacaktır. Hamura şekil verme aşamasında elinize yapışırsa elinize biraz un alıp devam edebilirsiniz.