Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğday Unlu Ramazan Pidesi Tarifi

Tam Buğday Unlu Ramazan Pidesi

Tam Buğday Unlu Ramazan Pidesi Tarifi

Tam Buğday Unlu Ramazan Pidesi tarifi: Tam Buğday Unlu Ramazan Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Ramazan Pidesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğday Unlu Ramazan Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı susam

Tam Buğday Unlu Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır?

  • Un ve tuz karıştırılır. Düz bir zemine alınarak ortası çukur yapılır.
  • Maya ve su karıştırılır. Un karışımına eklenerek hamur yoğurulur. Üzeri bir bezle kapatılarak yarım saat dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alınır.
  • Fırın tepsisine alınan hamura elle şekil verilir. Çırpılan yumurtaya süt eklenir ve şekil verilen hamura sürülür.
  • Son olarak hamura çörek otu ve susam da eklenerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
  • Üzeri kızarana dek pişirilen pide fırından alınır. Afiyet olsun.

Tam Buğday Unlu Ramazan Pidesi tarifinin püf noktası nedir?

Pidemizi kontrollü pişirelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025