Tam Buğday Unlu Ramazan Pidesi Tarifi
Tam Buğday Unlu Ramazan Pidesi tarifi: Tam Buğday Unlu Ramazan Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Ramazan Pidesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Tam Buğday Unlu Ramazan Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta
- 2-3 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı susam
Tam Buğday Unlu Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır?
- Un ve tuz karıştırılır. Düz bir zemine alınarak ortası çukur yapılır.
- Maya ve su karıştırılır. Un karışımına eklenerek hamur yoğurulur. Üzeri bir bezle kapatılarak yarım saat dinlendirilir.
- Dinlenen hamur pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alınır.
- Fırın tepsisine alınan hamura elle şekil verilir. Çırpılan yumurtaya süt eklenir ve şekil verilen hamura sürülür.
- Son olarak hamura çörek otu ve susam da eklenerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
- Üzeri kızarana dek pişirilen pide fırından alınır. Afiyet olsun.
Tam Buğday Unlu Ramazan Pidesi tarifinin püf noktası nedir?
Pidemizi kontrollü pişirelim.