Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi
Tam Buğday Unlu Poğaça tarifi: Tam Buğday Unlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
14 adet
Tam Buğday Unlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 bardak ılık süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 silme tatlı kaşığı toz şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 5 bardak tam buğday unu
- 1 bardak kuru domates
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kekik
- 1 adet yumurta
Tam Buğday Unlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- süt, su, şeker ve mayayı karıştırıp 5 dakika bekliyoruz. Kalan malzemeleri ekleyip iyice dokununca elinize yapışan yumuşak bir hamur elde edin. Sarıp mayalanmaya bırakın.
- Daha sonra iki katına çıkan, mayalanan hamurunuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın tepsinize dizin.
- İsterseniz yumurta sarısı sürebilirsiniz üstüne ama dediğim gibi ben tercih etmiyorum. 180 derece fırına atın, 25-30 dakika kadar pişirip kızarınca çıkarın. Dinlendirip servis edin. Afiyetler olsun!
Tam Buğday Unlu Poğaça tarifi için servis önerisi
arasına zeytin ezmesi ya da peynir ile afiyetle yiyebilirsiniz ????