Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi

Tam Buğday Unlu Poğaça

Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi

Tam Buğday Unlu Poğaça tarifi: Tam Buğday Unlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğday Unlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 bardak ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 silme tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 5 bardak tam buğday unu
  • 1 bardak kuru domates
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 1 adet yumurta

Tam Buğday Unlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • süt, su, şeker ve mayayı karıştırıp 5 dakika bekliyoruz. Kalan malzemeleri ekleyip iyice dokununca elinize yapışan yumuşak bir hamur elde edin. Sarıp mayalanmaya bırakın.
  • Daha sonra iki katına çıkan, mayalanan hamurunuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın tepsinize dizin.
  • İsterseniz yumurta sarısı sürebilirsiniz üstüne ama dediğim gibi ben tercih etmiyorum. 180 derece fırına atın, 25-30 dakika kadar pişirip kızarınca çıkarın. Dinlendirip servis edin. Afiyetler olsun!

Tam Buğday Unlu Poğaça tarifi için servis önerisi

arasına zeytin ezmesi ya da peynir ile afiyetle yiyebilirsiniz ????


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025