Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi
Tam Buğday Unlu Poğaça tarifi: Tam Buğday Unlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
23 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
74 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Tam Buğday Unlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 4 su bardağı tam buğday unu
İçi için:
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tutam çörek otu
Tam Buğday Unlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Süt, su ve kuru mayayı yoğurma kabına alıp karıştıralım. İçine tuz, pekmez ve azar azar unu ilave edip yoğurmaya başlayalım.
- Hamur sert oluyor beyaz unla yapılana göre bu sizi korkutmasın. Öyle yumuşacık bir hamur beklemeyin.
- Güzelce yoğurup ele yapışmayan bir kıvam elde ettikten sonra üzerini kapatıp streçleyip mümkünse sıcak bir odada 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamur mayalandıktan sonra 10 bezeye ayıralım ve içlerine kaşar peyniri koyup şeklini verin.
- Fırın tepsimize dizelim, üzerilerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirelim. Fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.