Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi

Tam Buğday Unlu Poğaça

Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi

Tam Buğday Unlu Poğaça tarifi: Tam Buğday Unlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğday Unlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı tam buğday unu
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase süzme peynir
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 demet dereotu

Tam Buğday Unlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce kurulardan başlıyoruz. Unu ve kabartma tozunu bir kapta harmanlıyoruz.
  • Sonra sıvı birleştirmeye geçiyoruz. Ilık süt ile mayayı birbirlerine karışana kadar karıştırıyoruz.
  • Sonra içine yoğurdunu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Sonrasında sırasıyla yumurtayı ve tereyağını ekliyoruz.
  • Katı ve sıvı bırleşimlerini birleştirip pürüzsüz olana kadar yoğuruyoruz.
  • En son dereotunu ekleyip hamuru 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz. İçine peynir ilave ediyoruz.
  • 200 derecede 20 dakika pişiyoruz. Afiyet olsun.

Tam Buğday Unlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Pişirme süresi fırına göre farklılık gösterebilir. Kontrollü pişirmeye dikkat edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025