Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi
Tam Buğday Unlu Poğaça tarifi: Tam Buğday Unlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Tam Buğday Unlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı tam buğday unu
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kase süzme peynir
- 1 çay kaşığı yaş maya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 demet dereotu
Tam Buğday Unlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce kurulardan başlıyoruz. Unu ve kabartma tozunu bir kapta harmanlıyoruz.
- Sonra sıvı birleştirmeye geçiyoruz. Ilık süt ile mayayı birbirlerine karışana kadar karıştırıyoruz.
- Sonra içine yoğurdunu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Sonrasında sırasıyla yumurtayı ve tereyağını ekliyoruz.
- Katı ve sıvı bırleşimlerini birleştirip pürüzsüz olana kadar yoğuruyoruz.
- En son dereotunu ekleyip hamuru 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz. İçine peynir ilave ediyoruz.
- 200 derecede 20 dakika pişiyoruz. Afiyet olsun.
Tam Buğday Unlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme süresi fırına göre farklılık gösterebilir. Kontrollü pişirmeye dikkat edin.