Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam buğday Unlu Pide Tarifi

Tam buğday Unlu Pide

Tam buğday Unlu Pide Tarifi

Tam buğday Unlu Pide tarifi: Tam buğday Unlu Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Tam buğday Unlu Pide nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam buğday Unlu Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1/2 su bardağı beyaz un
  • 1 paket instant maya
  • 1/2 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Bulamaç için:

  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 1/2 çay bardağı kaynar su

Tam buğday Unlu Pide tarifi nasıl yapılır?

  • Mayayı çeyrek çay bardağı ılık su ile karıştırıp 15 dakika bekletin.
  • Un ve suyu karıştırıp 5 dakika yoğurun. Üzerine tuzu ekleyin 5 dakika daha yoğurun.
  • Sonrasında mayayı da ekleyip 5 dakika daha yoğurun. Hamurun üstünü bir bez ile kapatıp 45 dakika dinlendirin.
  • Dinlendirdiğiniz hamuru yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın.
  • Hamuru tepsiye yayıp üstünü kapatıp 30 dakika daha dinlendirin.
  • 30 dakika sonunda pidelere tırnakla şekil verip üstüne bulamacı veya 1 yumurta sarısını sürün.
  • Üzerini çörek otu, susamla süsleyebilirsiniz.
  • Kurumaması için fırının içine ısıya dayanıklı bir kap ile su ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 220 derece fansız alt üst ayar fırında kontrol ederek 15-20 dakika arası pişirin. Afiyet olsun.

Tam buğday Unlu Pide tarifinin püf noktası nedir?

Kurumaması için fırının içine ısıya dayanıklı bir kap ile su ekleyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025