Tam buğday Unlu Pide Tarifi
Tam buğday Unlu Pide tarifi: Tam buğday Unlu Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Tam buğday Unlu Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
90 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet büyük boy
Tam buğday Unlu Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1/2 su bardağı beyaz un
- 1 paket instant maya
- 1/2 çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Bulamaç için:
- 1 tatlı kaşığı un
- 2 yemek kaşığı soğuk su
- 1/2 çay bardağı kaynar su
Tam buğday Unlu Pide tarifi nasıl yapılır?
- Mayayı çeyrek çay bardağı ılık su ile karıştırıp 15 dakika bekletin.
- Un ve suyu karıştırıp 5 dakika yoğurun. Üzerine tuzu ekleyin 5 dakika daha yoğurun.
- Sonrasında mayayı da ekleyip 5 dakika daha yoğurun. Hamurun üstünü bir bez ile kapatıp 45 dakika dinlendirin.
- Dinlendirdiğiniz hamuru yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın.
- Hamuru tepsiye yayıp üstünü kapatıp 30 dakika daha dinlendirin.
- 30 dakika sonunda pidelere tırnakla şekil verip üstüne bulamacı veya 1 yumurta sarısını sürün.
- Üzerini çörek otu, susamla süsleyebilirsiniz.
- Kurumaması için fırının içine ısıya dayanıklı bir kap ile su ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fansız alt üst ayar fırında kontrol ederek 15-20 dakika arası pişirin. Afiyet olsun.
Tam buğday Unlu Pide tarifinin püf noktası nedir?
Kurumaması için fırının içine ısıya dayanıklı bir kap ile su ekleyin.