Tam Buğday Unlu Peynirli Poğaça Tarifi
Tam Buğday Unlu Peynirli Poğaça tarifi: Tam Buğday Unlu Peynirli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Peynirli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
13 adet
Tam Buğday Unlu Peynirli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı bal (pekmez ya da Hindistan cevizi şekeri)
- 1,5 tatlı kaşığı instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
- 3,5 su bardağı tam buğday unu
İçi için:
Tam Buğday Unlu Peynirli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Un, mahlep ve peynir hariç bütün malzemeleri iyice eriyene ve bütünleşene kadar karıştıralım ve yavaş yavaş unumuzu ekleyip en son mahlep de ekleyerek hamuru yoğuralım.
- Hamurun hafif cıvık olması gerekiyor ama merak etmeyin çok kolay şekil veriliyor. Hamurun üzerini hava almayacak şekilde kapatın ve etrafını iyice sarın ki o ısıyla kabardıkça kabarsın.
- Yaklaşık 1 saat kabaran hamurumuzdan istenilen büyüklükte parçalar koparalım ve içine bolca peynir ekleyelim.
- Güzelce şekil verdiğimiz poğaçalara yumurta sarısı sürüp susam/çörekotu serpelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk (üzeri kızarana kadar) pişirelim.
- Soğuması için bir süre bekletip bir bardak taze demlenmiş çay ile tadını çıkaralım! Afiyetler olsun!