Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğday Unlu Peynirli Poğaça Tarifi

Tam Buğday Unlu Peynirli Poğaça

Tam Buğday Unlu Peynirli Poğaça Tarifi

Tam Buğday Unlu Peynirli Poğaça tarifi: Tam Buğday Unlu Peynirli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Peynirli Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğday Unlu Peynirli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı bal (pekmez ya da Hindistan cevizi şekeri)
  • 1,5 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
  • 3,5 su bardağı tam buğday unu

İçi için:

  • 1 kase lor peyniri

Tam Buğday Unlu Peynirli Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Un, mahlep ve peynir hariç bütün malzemeleri iyice eriyene ve bütünleşene kadar karıştıralım ve yavaş yavaş unumuzu ekleyip en son mahlep de ekleyerek hamuru yoğuralım.
  • Hamurun hafif cıvık olması gerekiyor ama merak etmeyin çok kolay şekil veriliyor. Hamurun üzerini hava almayacak şekilde kapatın ve etrafını iyice sarın ki o ısıyla kabardıkça kabarsın.
  • Yaklaşık 1 saat kabaran hamurumuzdan istenilen büyüklükte parçalar koparalım ve içine bolca peynir ekleyelim.
  • Güzelce şekil verdiğimiz poğaçalara yumurta sarısı sürüp susam/çörekotu serpelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk (üzeri kızarana kadar) pişirelim.
  • Soğuması için bir süre bekletip bir bardak taze demlenmiş çay ile tadını çıkaralım! Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025