Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğday Unlu Kruvasan Tarifi

Tam Buğday Unlu Kruvasan

Tam Buğday Unlu Kruvasan Tarifi

Tam Buğday Unlu Kruvasan tarifi: Tam Buğday Unlu Kruvasan için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Kruvasan nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğday Unlu Kruvasan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1/2 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 5,5 çay bardağı tam buğday unu
  • 1 adet yumurta beyazı

İçi için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket bitter çikolata (yüzde 80 kakao içeren) (ya da kaşar peyniri)

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt

Tam Buğday Unlu Kruvasan tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur için ılık su ve süt içerisinde yaş maya eritilir. Diğer tüm malzemeler de eklenir ve oluşan hamur 30 dakika mayalanması için kapalı bir yere bırakılır.
  • Mayalanan hamur oklavayla açılır. Açılan hamurun yarısına 3 yemek kaşığı tereyağ rendelenir. Diğer yarısı bu kısmın üzerine kapatılır. Tekrar oklavayla açılan hamur ikiye bölünür ve buzdolabında 1 saat beklemeye bırakılır.
  • Dolaptan çıkarılan hamurlar biraz daha açılır, verev şeklinde kesilir. Oluşan üçgenlerin içerisine ister çikolata ister kaşar peyniri yerleştirilir. Rulo şeklinde sarılır.
  • Oluşan kruvasanlar 30 dakika daha mayalanması için bekletilir. Üzerlerine bir yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı süt karıştırılarak sürülür. 200 derece fırında 15 dakika pişirilir.nAfiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025