Tam Buğday Unlu Kruvasan Tarifi
Tam Buğday Unlu Kruvasan tarifi: Tam Buğday Unlu Kruvasan için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Kruvasan nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Tam Buğday Unlu Kruvasan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1/2 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 5,5 çay bardağı tam buğday unu
- 1 adet yumurta beyazı
İçi için:
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket bitter çikolata (yüzde 80 kakao içeren) (ya da kaşar peyniri)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
Tam Buğday Unlu Kruvasan tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için ılık su ve süt içerisinde yaş maya eritilir. Diğer tüm malzemeler de eklenir ve oluşan hamur 30 dakika mayalanması için kapalı bir yere bırakılır.
- Mayalanan hamur oklavayla açılır. Açılan hamurun yarısına 3 yemek kaşığı tereyağ rendelenir. Diğer yarısı bu kısmın üzerine kapatılır. Tekrar oklavayla açılan hamur ikiye bölünür ve buzdolabında 1 saat beklemeye bırakılır.
- Dolaptan çıkarılan hamurlar biraz daha açılır, verev şeklinde kesilir. Oluşan üçgenlerin içerisine ister çikolata ister kaşar peyniri yerleştirilir. Rulo şeklinde sarılır.
- Oluşan kruvasanlar 30 dakika daha mayalanması için bekletilir. Üzerlerine bir yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı süt karıştırılarak sürülür. 200 derece fırında 15 dakika pişirilir.nAfiyet olsun.