Tam Buğday Unlu Grissini Tarifi
Tam Buğday Unlu Grissini tarifi: Tam Buğday Unlu Grissini için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Grissini nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Tam Buğday Unlu Grissini yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı hurma pekmezi
- 1 tatlı kaşığı maya
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı kinoa
- 1 çay kaşığı chia tohumu
Tam Buğday Unlu Grissini tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeler karıştırılır ve ele yapışmayan bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur.
- 45 dakika oda sıcaklığında mayalandırılır ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, yuvarlanarak şekil verilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür ve chia tohumu ile kinoa serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-40 dakika pişirilir ve hazır.
- Afiyet olsun!
Tam Buğday Unlu Grissini tarifinin püf noktası nedir?
Üzerine susam ve çörek otu da ekleyebilirsiniz.